Grundejerforeningen Kromarken

Du er her:   Hjem > Foreningens vedtægter, deklaration og lokalplan > Grundejerforeningen

Love for Grundejerforeningen "Kromarken"

§ 1

Foreningens navn er Grundejerforeningen 'KROMARKEN", hjemsted Nødebo under Hillerød Kommune.

§ 2

Foreningens formål er at varetage alle fælles interesser for foreningens medlemmer.

§ 3

Enhver ejer af en parcel af matrikel nr. 3 a af Nødebo by og sogn skal i følge deklarationen være medlem af foreningen og som sådan være underkastet foreningens lovbestemmelser.
Der kan ikke optages andre medlemmer end de, som ved skøde har erhvervet ejendomsret til parcellerne.

§ 4

Når en parcelejer overdrager sin parcel eller retten til denne til andre eller på anden måde ophører med at være parcelejer, er han 
forpligtiget til at betale til foreningen, til han skriftligt har meddelt foreningen navn og adresse på den nye ejer, samt dato for 
afståelsen, først da er han ophørt med at være medlem af foreningen, og han eller andre i hans sted kan ikke gøre noget som helst krav gældende i mod foreningen, hverken på andel i dens formue eller på anden måde, i det den nye parcelejer indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser

§ 5
Generalforsamlingen.

Enhver generalforsamling vælger ved simpel stemmeflertal en dirigent, som leder generalforsamlingen og afgør alle spørgsmål vedrørende sagernes behandling og afstemninger.

§ 6

Generalforsamlingen har indenfor lovenes grænser den højeste myndighed i alle foreningens anliggender. På generalforsamlingen har ethvert medlem én stemme, dog således at hvis flere matrikel nr. hører under samme ejer, har medlemmet ret til én stemme for hvert matrikel nr. 
Alle afstemninger og valg af bestyrelse sker ved håndsoprækning, med mindre bestyrelsen eller mindst 1/3 af medlemmerne forlanger skriftlig afstemning, eller når dirigenten ved udfaldet af en afstemning erklærer, at dette ikke med sikkerhed kan bestemmes. Hvis en parcel ejes af flere i forening, kan der dog kun afgives én stemme for en sådan parcel.
Ægtefæller kan begge repræsentere stemmeretten og afgive fuldmagt ifølge §10. Dog kan der kun afgives én stemme pr. parcel.

§ 7

Den ordinere generalforsamling afholdes hvert år inden 1. juli.
Der indkaldes til generalforsamling af bestyrelsen med 14 dages varsel ved skriftlig meddelelse til hvert medlem efter den til bestyrelsen anmeldte adresse. Dagsordenen fastsættes af bestyrelsen og skal meddeles hvert medlem samtidig med indkaldelsen. Forslag, der ønskes behandlet på den ordinere generalforsamling må være indsendt til formanden senest 8 dage før.
Sager, der ikke er anført i dagsordenen kan ikke behandles, dog kan bestyrelsen, når ekstraordinære sager nødvendig gør det, udsende tillæg til dagsordenen, hvilket betragtes som lovligt på ført denne.

§ 8

Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med mindst 8 dages varsel til hvert medlem og kan afholdes så ofte, bestyrelsen finder det påkrævet, eller når mindst 1/4 af medlemmerne til bestyrelsen indgiver skriftlig motivering med tilkendegivelse af dagsordenen til samme. 
Generalforsamlingen skal da afholdes inden 3 uger efter begæringens modtagelse. På en af medlemmerne begæret ekstraordinær generalforsamling kan bestyrelsen påføre dagsordenen sådanne punkter, som den ønsker behandlet samtidig. Hvis ikke mindst 2/3 af de medlemmer, der har ønsket generalforsamlingen indkaldt, er tilstede på denne, kan dagsordenen nægtes behandlet.

§9

Over generalforsamlingens forhandlinger og vedtagelser skal føres en protokol, som underskrives af dirigenten og bestyrelsen inden 
udsendelse i samtlige medlemmer senest 3 måneder efter generalforsamlingens afholdelse.

§ 10

Generalforsamlingen er i enhver henseende beslutningsdygtig. Ethvert medlem har dog ret til at lade sig repræsentere ved fuldmagt. Dog kan ingen afgive mere end en stemme ved fuldmagt ud over egen eller egne stemmer.
Generalforsamlingen afgør alle forelagte sager ved simpelt stemmeflertal. Til lovændring kraves dog 2/3 majoritet. Alt, som vedtages på generalforsamlingen skal have gyldighed i mindst 1 år.
Kun medlemmer, der inden generalforsamlingens afholdelse har betalt kontingent, kan stemme ved generalforsamlingen (ordinære som ekstraordinære) og at give fuldmagt.

§ 11
Bestyrelsen.

Foreningen ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer, som vælges på den ordinære generalforsamling. Desuden vælges 2 suppleanter og 2 revisorer.
Bestyrelsen vælger af sin midte formand og kasserer. Alle valg gælder for 2 år ad gangen, dog suppleanter og revisorer 1 år ad gangen. 
Genvalg kan finde sted.

§ 12

Bestyrelsen, der forpligter ved sine handlinger og erklæringer i alle forhold, har ledelsen af foreningens virksomhed. Der holdes møde, når formanden eller 2 bestyrelses medlemmer ønsker det. Over forhandlingerne føres en protokol, der skal godkendes af bestyrelsen og underskrives af formanden. Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når 3 af dens medlemmer er til stede.

§ 13

Klager fra foreningens medlemmer skal indsendes skriftligt til formanden, der skal lade disse behandle på første bestyrelsesmøde. Klager, der er rejst mod medlemmer, skal bestyrelsen undersøge og søge ordnet i mindelighed, i modsat fald henvises de til pådømmelse af den første generalforsamling.

§ 14
Regnskaber.

Foreningens regnskabsår er kalenderåret. Regnskabet fremlægges i revideret stand på den ordinere generalforsamling. Regnskabet afgives til revision senest april. Regnskabet udsendes til medlemmerne sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen.

§15
Medlemskontingent og indskud.

Størrelsen af kontingentet afgøres på den årlige ordinære generalforsamling, og er forfaldent til betaling hvert år pr. 1 januar. Ekstra kontingent kan udskrives, når det er nødvendigt, men bestemmelse herom må dog tages på en generalforsamling. Medlemmerne betaler et indskud til foreningen på et beløb svarende til 2 gange det årligt kontingent pr. parcel. Indskud bortfalder ved overdragelse fra forældre til børn 
eller omvendt. Alle opkrævninger skal være indbetalt senest 1 måned efter modtagelsen. 
Foranlediger et medlem, at afgifter til grundejerforeningen skal opkræves gennem advokat, pålægges et gebyr svarende til omkostninger i forbindelse med inkassoen.

§ 16

Bestyrelsen bestemmer i, hvilken sparekasse eller bank foreningens midler skal anbringes. Kasseren må kun disponere over kr. 100,- til 
løbende udgifter, resten skal vare indsat bankbog eller giro.

§ 17

Alle regnings krav på foreningen skal anvises af formanden før betalingen må finde sted.

§ 18

Revisorerne skal gennemgå regnskaberne og forvisse sig om, at de opførte aktiver og kassebeholdningen er til stede. Skriftlig meddelelse om enhver revision til stilles bestyrelsen. Uanmeldt revision kan foretages.

§ 19

Det er medlemmernes pligt at holde kasseren underrettet om deres adresser.

§ 20
Ordensregler.

Bestyrelsen skal drage omsorg for, at veje og fortove ikke forfalder og er farbare samt sørge for, at slitager og skader udbedres inden de bliver for omfattende. Større reparationer og andet af større økonomisk betydning skal dog først forelægges en generalforsamling.

§ 21

Hver parcelejer, der ikke dyrker sin parcel, skal slå denne 2 gange om året senest 1. juni og 1. august. Såfremt slåning og rensning ikke er udført senest 8 dage efter ovennævnte tidspunkter, har foreningen ret til at lade dette udføre for parcelejerens regning. Dette er også gældende for det til parcellen hørende vejstykke.

§ 22

Afbrænding af affald må ikke - i tiden fra 1. maj til 1. oktober - finde sted efter kl. 10.00. Søn- og helligdage må der ikke afbrændes affald.
Afbrænding af haveaffald er efterfølgende blevet forbudt i parcelhuskvarterer i Hillerød kommune. Se det kommunale affaldsdirektiv.

§ 23

Brug af motorplæneklipper og andre motordrevne redskaber (både el- og forbrændingsmotor) er ikke tilladt hverdage efter kl. 20.00. Brugen af samme redskaber i weekends og på helligdage må kun finde sted mellem kl. 10.00 og 13.00.

 

 

Ny badebro

Der er i løbet af 2021 etableret ny badebro på grundejerforeningens fællesområde.

Der er indgået aftale med skovfodgeden.  Der betales en årlig afgift til Naturstyrelsen på kr. 2045 for tilladelse for at have broen opsat.

Broen blev sat op i uge 26 i 2021. Regningen lød på kr. 103.500.

Det er ikke et krav, at den nye badebro skal tages op i vinterhalvåret. Leverandøren af broen, NBC-Marine, bekræfter at broen kan tåle is i et vist omfang. Slæbested er fravalgt og ej renoveret, da de fleste sætter både i vandet fra sejlklubben. Mindre både vil kunne lægge til ved broen. 

Den gamle bådebro med tilhørende bukke og slæbestedet er bortskaffet uden omkostninger for foreningen. Delene er foræret væk. Spulepumpe med tilhørende slanger og rør forefindes stadigt, og opbevares privat i grundejerforeningen.

Såfremt der vil opstå behov vil optagning af broen kunne ske med assistance fra NBC Marine.